Door veel te experimenteren met verschillende materialen heb ik meerdere eigen technieken ontdekt.

Bij mijn min of meer realistische schilderijen begin ik vaak met een duidelijk idee vooraf van wat ik wil gaan maken. Soms verwerk ik er een boodschap in die al dan niet spontaan tijdens het schilderen ontstaat. Het eindresultaat staat zelden van tevoren vast. Bij de meer abstracte schilderijen wordt de basis spontaan opgezet waarna ik het langzaam maar zeker tot een geheel maak. Al doende ontstaat iets dat overeenkomt met hoe ik denk en voel, met wie ik diep van binnen ben. Hierdoor ontstaan vaak spirituele schilderijen. Het was ook bijzonder om te ontdekken, toen ik me ging verdiepen in de antroposofie, dat mijn spontane tekeiningen en schilderijen aansluiten bij de antropofosofische kunst. Hieruit blijkt maar weer dat je iinerlijk bij het uitoefenen van creatieve uitingen "vanzelf" naar boven komt.

Wat ik altijd weer bijzonder vind is als mensen soms diep geraakt worden door een werk van mij.

 I****************

"Ook al is dit geen wijdverspreide gedachte, je dient te begrijpen dat de wetenschap, de religie en de kunst onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn, omdat dit in de natuur ook het geval is. Het is dus een grote fout van de mensen dat ze deze drie zozeer hebben gescheiden, dat het zelfs botsingen tussen hen uitlokt. Zolang ze hen gescheiden houden, zal er iets ontbreken aan hun begrip van het leven.
Wetenschap, religie en kunst vormen een eenheid, dankzij welke de mens zich ten volle kan ontplooien. Wetenschap is een behoefte van het verstand. Religie is een behoefte van het hart. Kunst is een behoefte van de wil die iets wil uitdrukken, scheppen, bouwen. En deze drie behoeften zijn nauw met elkaar verbonden in de mens, want wat hij bedenkt, gaat hij vervolgens doorvoelen en tenslotte uitvoeren."

Citaat Omraam Mikhaël Aïvanhov

(bron: www.prosveta.com)